Küçük Bir Transit Hikayesi


Doğum haritalarımızda ki Güneş ve Ay 'Işık'lar olarak tanımlanır. Güneş bizim bedenimizi anlatırken, Ay ruhumuzu anlatır. Güneş bize yaşam enerjimizi verirken, Ay ise bizim ruhumuzun besin kaynağı olarak tanımlanır. Ay; duygusallığımız, olaylar karşısında verdiğimiz tepkiler, ruhsal dalgalanmalarımız, kararlarımız, kararsızlıklarımız, değişkenliğimiz, travmalarımız, psikolojimiz, hayata karşı tutumuzu ifade eder.

Sizler de farkındasınızdır. 2-3 günde bir farklı duygular içerisinde kendimizi buluruz. Dün kızdığımız konu, bugün bizim için önemsizdir. Bazı günler, açlıktan ölüyormuş hissine kapılıp buzdolabı ile aşk yaşarken, bazı günler canımız yemek görmek istemez. Bazı günler kendimizi yollara vurup deli gibi sokaklarda dolaşırız, bazen de sıcacık yorganımızın altında tembellik yaparız. Tüm bunlar transit Ay'ın haritalarınızda ki dokunduğu noktalar ve Ay'ın bulunduğu burç ve tabi ki gökyüzünün konumu ile ilgilidir.

Transit Ay'ın bulunduğu burç ve  ruh halimiz ile alakalı ortak noktalarda birleşilen ve benimde kendimde yola çıktığımda gözlemlediğim bazı özet bilgileri sizlerle paylaşmak isterim.

Transit Ay Koç burcuna geçtiğinde yerinde duramayan, her istediğimiz hemen olsun heyecanına kapılabiliriz. Boğa burcuna geçtiğinde kendimizi bir şeyler yerken,tembellik yapma istediği içerisinde bulabiliriz ve gözümüzde dolar işaretleri belirebilir. İkizler burcuna geçtiğinde merakımız artabilir.  Yengeç burcuna geçiş yapmasıyla kedi gibi herkese sokulma, sarılıp kucaklaşma ihtiyacı duyabiliriz.Aslan burcuna geçiş yaptığında ormanın kralı geldi ben burdayım! diyerek kendimizi öne çıkarma hissiyatı geliştirebiliriz. Başak burcuna geçiş yaptığında evi temizlemem lazım moduna girip elimizde vileda ile kendimizi bulabiliriz. Ay terazi burcuna geçiş yaptığında çekicilik maskemizi takıp, romantikliğin dibine vurabiliriz. Ay akrep burcuna geçiş yaptığında tutkularımız, kıskançlığımız belki de uzun süredir kafamızda olan intikam duygusu ile kuşanabiliriz. Ay yay burcuna geçtiğinde 'Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?' sorusunun cevabını gezmek olarak verip kendimizi yollarda buluruz. Aşırı iyimser davranışlar sergileyebiliriz. Ay oğlak burcuna geçiş yaptığında biraz daha karamsar, ciddi, hedeflerimize daha da odaklanabiliriz. Ay kova burcuna geçtiğinde arkadaşlarımızla pijama partisi verebilir, radikal çıkışlarla insanları şaşırtabiliriz. Ay balık burcuna geçiş yaptığında içimize dönüp, hayal gücümüzün şefkatli kollarına kendimizi bırakma isteği duyabiliriz.

Tüm bu duygu değişimlerini, Ay'ın Zodyak'ta ki 27,5-28 günlük döngüsünde yaşayabiliriz. Sadece bu duyguları neden yaşadığımızı anlamlandırmak ve hayatımıza tek düze devam etmediğimiz için şükretmemiz gerekir. 🙏

Sevgiler,
Gizem

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chiron'unuzu Keşfedin ve Şifalanın

Ay Dede'den 🌛 Astrolojiye Yolculuk♓