Sinsirella Neptün💣

23 Eylül 1846 yılında bilmem kaçıncı enkarnasyonumuzda ruhlarımızla tanışan ve bir çok jenerasyonu peşinden sürükleyen, asla  kontrol edilemez, sinsice hayatımıza sızan ve alttan alttan dürtülerimizi yöneten gezegen ile tanışmak ister misiniz?

Kendisi; Yunan Mitolojisinde Deniz'lerin Tanrısı Poseidon olarak tanımlanırken; Roma Mitolojisinde Neptün ismini alarak gezegenlerimiz arasında yerini almıştır.

Neptün; elle tutulamaz, gözle görülemez algılarımızı, hislerimizi, kavramlarımızı daha spiritüel halde karşımıza çıkarır. Venüs'ün bir üst seviyesi olarak kabul edilerek, güzellik anlayışımızı ve sevgimizi daha da soyutlaştırarak ilahi bir aşka dönüştürür. Bilinçaltımızı, hayallerimizi, fantezilerimizi, sezgilerimizi, kanma ve kandırma dürtümüzü, hayal kırıklıklarımızı, yanılgılarımızı yönetir. Klasik astrolojide Neptün'ün yeri olmamasına rağmen, modern astrolojide gelişen olaylar ve jenerasyonlarla bağdaştırılarak Balık burcunu ve 12. evimizi yönettiği kabul edilmiştir.

12. evin kendine özgü gizemi ile sisler dünyası olarak tanımladığımız Neptün'ün muazzam birleşimi bazen bize ilahi aşkı sunarken, bazen de dengemizi bozarak iç dünyamızın sonsuz derinliklerinde kendimizi buldurur. Dizlerimizin bağını çözer, içimizi eritir, dağıtır...Etkisi bir Plüton'un yıkımı ya da manipülasyonu gibi asla olmaz; ama dürtüsel olarak skandallar ortasında bizi bırakır.

Kader denen bir olgu varsa ve siz de buna inanıyorsanız eğer; işte kaderin ta kendisidir Neptün. Neptün'ünüzü çözmeniz, hareketlerinizi ona göre düzenlemeye çalışmanız asla mümkün olmayacaktır. Bunun nedeni hiç bir mantra ya da spiritüel çalışma ile Neptün'e müdahale şansınızın olmamasıdır. Su akıp kendi yolunu bir gün bulacak ve Neptün'ün sizin için yazdığı senaryo karşısında sadece rolünüzü oynamak zorunda kalacaksınız. Kulağa pek hoş gelmese de; Neptün'ün direk karma ile alakalı bir gezegen olması bize bu enkarnasyonda ektiğimizi biçtirecektir.  Fark etmeden bize yaşattığı fantazi dünyası ve hayallerin içinde yaşarken, bizi uçurumun kenarına getirecek ve pat diye aşağı atarak gerçek dünyamız ile yüzleşmemizi sağlayacaktır. Bize mucizevi bir aşk mı, bol şans ve para mı? yoksa aldatılma, dolandırılma ya da kurban olma psikolojisi mi getirir orası hiç belli olmaz... İşte bu nedenle benim gözümde 'O' bir Sinsirelladır.

Neptün rüzgarını en güzel şekilde hissetmeniz dileğiyle..

Sevgiler,

Gizem



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chiron'unuzu Keşfedin ve Şifalanın

Ay Dede'den 🌛 Astrolojiye Yolculuk♓

Küçük Bir Transit Hikayesi