Güçlü Elementini Güçlendir!!

Ateş-Hava-Toprak-Su


     Astrolojiye giriş eğitiminde ilk öğretilen ve çoğunlukla ilk gelen ilk gider felsefesiyle arka plana attığımız ve unutulmaya yüz tutacak en temel konudur elementler. İşin içine venüs (sevgi lisanımız), merkür(aklımız, zihnimi) mars vb.  (eylem yapma potansiyelimiz) gezegenler girince hepimiz heyecandan elementer dengeyi ve kutupsallığını araştırmayı atlar gideriz. Halbuki elementler, nitelikler, kutupsallık ve sentezleme ile bir doğum haritasının %50'ye yakın tarafını çözmüş oluruz.
    Herkesin doğum haritasında güçlü veya dengede olan, düşük seviyede yani eksik olarak tanımladığımız elementler bulunur. Elementler bize varlığımız ve karakterimiz hakkında çok fazla ipucu verirler. Haritamızda ki eksik element bizim en zayıf noktamızdır. İçgüdüsel olarak hep bu eksik elemente yöneliriz.Hatta bazen bu durum saplantı haline gelir ve; ya hayatımıza eksik elementimize sahip kişileri çekeriz ya da o elementin niteliklerini taşıyan meslekler seçeriz. Takıntılı hallerimizin sonucunda hep aynı yerden vuruluruz ve bu elementi tamamlamak için gereksiz savaşlar veririz. Gereksiz savaş diyorum çünkü; dünya üzerindeki hiç bir güç eksik elementinizi size geri veremez. Öyle doğmuşsunuzdur. Bu sizin genetiksel kodunuzdur ve ne yaparsanız yapın bu element size gelmeyecektir. Bu durumda yapabileceğimiz tek şey eksik elementimizi keşfedip, farkına varıp kabullenişe geçmektir ve zayıf noktamızı kollamaktır.

Eksik element yerine madem gelemeyecek ne yapacağız? Tabi ki, harita potansiyelimizde ki en güçlü elementimizi daha da güçlendirme üzerine gideceğiz. Aslında önemli olan güçlü elementimizin hayatımıza doğru bir şekilde yön vermesine izin vermektir.

Her bireyin doğum haritasında ki gezegenler belirli burçlarda bulunur ve bizler de burçların hangi elementin grubunda olduğunu hesaplayarak güçlü ve eksik elementimizi hesaplarız. Burada dikkat etmemiz gereken konu hesaplama aşamasında Uranüs, Neptün ve Plüto kollektif gezegenler olması sebebiyle hesaba katılmaz!

Ateş elementi(Koç, Aslan, Yay) baskın olan kişiler; atak, yerinde duramayan, idealist, bağımsız, insiyatif sahibi kişiler olurlar. Kendine yeterler,kazanma odaklı yaşarlar.Ateş elementlerinin en önemli özellikleri ilham verici olmalarıdır. Öfke ve stres kontrolünü doğru biçimde yaparlarsa liderlik ruhlarıyla güçlü elementini koruma altına alabilirler.

Ateş elementi eksik olan kişiler; çatışmacı, kötümser, ilişkilerinde mesafeli, motivasyonu düşük kişiler olabilirler. Genellikle yeni olanakların farkına varmazlar ya da bu konuda heyecan duymazlar. Bu nedenle de ilham kaynağının hep başkalarından gelmesini beklerler. Birine veya bir eyleme bağlanmaktan kaçınırlar. Abartılı davranışlar ile aşırı gösterişli olma iç güdüsüne sahip olabilirler.

Hava elementi(İkizler, Terazi, Kova) baskın olan kişiler; akılcı, entellektüel, sürekli soru soran, bilgi alışverişini seven, sosyal ilişkileri güçlü, konuşkan insanlardır. Durmak bilmeden bilgi peşinde koşmaya, araştırmaya devam etmeleri ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmaya sürdürmelidirler.

Hava elementi eksik olan kişilerin kesinlikle bilgi takıntısı vardır. Birileri ile iletişim kurup, bilgi alış verişi yapmak için yanıp tutuşurlar ama maalesef kendilerini sözlü ifade edemedikleri hissine kapılır ve  yazılı kanallar ile iletişim kurmak kolaylarına gelir. Olaylardan kolay etkilenerek manipüle edilebilirler.

Toprak elementi(Boğa,Başak,Oğlak) baskın olan kişiler; sağlamcı, daha beşeri kararlar alan,maddi değerlere önem veren, mükemmeliyetçi, köklenen, ayakları yere basan, disiplinli insanlardır. Kendi doğrularına güvenerek algılarını çevresindeki insanlara yönelterek, hayatlarında sadece somut ve uygulanabilir şeylere yer vererek, istikrarlı hayatlarına devam etmelidirler.

Toprak elementi düşük olan kişiler; sürekli köklenmek için çabalar. Ev alma, araba alma sevdasına düşer. Sürekli güvensiz hisseder ve güven arayışına girerek devamlı birinin kanatları altında korunmaya ihtiyaç duyar. Sağlıklarına dikkat etmeyebilirler.

Su elementi(Yengeç,Akrep, Balık) baskın olan kişiler; sezgisel, empatik, paylaşımcı, spiritüel, ruh hali ve motivasyonu çabuk değişen, melankolik,sürekli geçmişte yaşayan insanlardır. Su elementi baskın kişiler bu dünyada kendilerinde bir varlık olduğunun farkına vararak, sürekli başka insanların duygularını yaşamamalarını gerektiğinin farkına varmalıdır. Aşırı duyarlı tabiatlarında ki kırılganlık duygularına biraz ket vurmalıdır.

Su elementi düşük kişiler, duygusallıktan uzaktırlar ama aşırı duygusal ilişki kurma ihtiyaçları nedeniyle aşk acısı çekebilirler. Kuruntulu, kendini yetersiz gören, sürekli kendini mutsuz etmek için bir şeyler bulabilen, endişeli kişilerdir. İçlerinde duygusal boşluğu kapatmak için maneviyata yönelebilirler. Empati yoksunluğunun üzerini kapatmak için sürekli kol kanat gerici tavırlar sergilerler ve sürekli kendilerinin aslında duyarlı kişiler olduğunu ispata çabalarlar.

Hepimiz hayata bir amaç doğrultusunda, belli görevler için geliriz. Kimimiz eğitmek, kimimiz üretip para kazanmak, kimimiz sahne ışıkları altında olmak, kimimiz de kitleleri arkamızdan süreklemek için buradayız. Tüm bu görevlerimizi elementer denge ile keşfedebiliriz.

Eksik elementinizi her zaman kollayın,ama unutmayın başarı güçlü elementinizi güçlendirmekten geçecektir.

Sevgilerimle,
Gizem

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chiron'unuzu Keşfedin ve Şifalanın

Ay Dede'den 🌛 Astrolojiye Yolculuk♓

Küçük Bir Transit Hikayesi