Satürn Bizden Ne Bekliyor?

     Zamanın efendisi.. Adını duyduğumuzda bacaklarımızın titrediği, önünde düğme iliklediğimiz, el pençe divan hizmet edip bir an önce ödülümüzü almaya çalıştığımız eli sopalı öğreticimiz. Bizi yüzlerce kez sınava tabii tutan, kopya çekersen hoop seni sürgüne gönderen, kafana vura vura iliklerine kadar batağa sokup, sabretmeyi öğrendiğinde seni gökyüzünün en görkemli yerine yükseltip, yeryüzüne başka bir gözle bakmanı sağlayan 'Zaman Tanrısı' Kronos. Nam-ı diğer Satürn..
     Satürn zamanın yöneticisi olduğu gibi bir doğum haritasının da kralıdır. Hangi yola saparsanız sapın, kendinizi kralın sarayında bulursunuz. Çünkü Satürn bizim hayata geliş amacımızdır. Hangi yönlerde eksik olduğumuz, bu hayat tekamülümüzde hangi alanda kendimizi geliştirmemiz gerektiği ve bu gelişimlerin hangi dayaklarla bize öğretileceğini anlatır.

Otoriter, bulunduğu her yeri kısıtlayıcı, ciddi, disiplinli, korku saçan, buz gibi derin bakışlı Satürn; sınavlarınızı verdiğinizde size tutumluluğu, kendi hayatınızın otoritesi olmanızı, analitik ve gerçekliği, kusursuzluğu, olgunluğu, sadakati, görev bilincini ve en önemlisi kendisinin parlak ve büyüleyici halkalarını keşfetmenizi vaad eder.

Doğum haritamızda ki Satürn'ün bulunduğu ev ve burç kombinasyonu bizim ortaya koymamız gereken davranışı ifade eder. Satürn bizden  olgunlaşmamızı, sabrı öğrenmemizi, disiplinli olmamazı, kendi kontrolümüzü kendi elimize almamazı, hayatın sorumluluklarını sırtımıza almamızı bekler.Tüm bu öğretiler için de satürn bir döngü içerisine girer. Her burçta ve evde 2,5 yıl kalarak ortalama 30 yılda doğduğunuz anda ki burca ve eve geri döner. Bizler de bu döngü esnasında neredeyse her konu da sınavlar vererek ya ödülümüzü alırız ya da o konuda sınıfta kalarak, dersi tekrar almak üzere bekleriz.

Satürn dünyaya geliş nedenini belirlerken, jüpiter hangi konulardan destek göreceğiniz konusunda yolunuza ışık tutacak feneriniz olacaktır. Şöyle betimleyelim; Satürn bir holding sahibi iken, Jüpiter bir CEO'dur. CEO, holding sahibine hangi işleri üstlenebileceğini ve hangi konularda daha çok kendisine destek olabileceği hususunda bilgiler verir. Satürn ve jüpiter birbirleri ile doğru yollarla iletişim kurduklarında ve ortak çalıştıklarında tüm işler tıkır tıkır yolunda gider..

Satürn bizden aynı zamanda, doğum haritanızda ki bulunduğu burcun, zodyakta ki karşıt burcunun davranışını anlamamızı ve öğrenmemizi bekler. Örneğin Satürn Koç burcunda 'Sonunu düşünen kahraman olamaz.' mantığıyla hareket eder. İnatçı, dediğim dedik, öfkeli, kinci bir mizaca sahiptir. Satürn Koç burcunun hayata geliş amaçlarından biri, zodyakta ki karşıt burcu olan Terazi burcu gibi davranmayı öğrenmektir. Satürn'ü Koç burcunda olan bir kişi, uyum ve denge arayışına giren, politik, gerilimi başlamadan durdurabilecek, daha duyarlı ve sakin olan bir karaktere bürünmeyi öğretici deneyimler yaşayacaklardır Satürn'ü boğa burcunda olan bir kişi akrep burcunu, ikizler olan bir kişi yay burcunu, yengeç olan bir kişi oğlak burcunu, aslan olan bir kişi kova burcunu, başak olan bir kişi balık burcunu anlamalıdır.

Satürn'ünüz sizden ne bekliyorsa, o yolda ilerlemeniz ve en büyük ödülü almanız dileğiyle...

Sevgilerimle,
Gizem


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chiron'unuzu Keşfedin ve Şifalanın

Ay Dede'den 🌛 Astrolojiye Yolculuk♓

Küçük Bir Transit Hikayesi